A Moliere – The passion című színdarab bemutatója a Radnóti Színházban

A Donna Elvira Arsinoé és Dorine szerepét alakító Kováts Adél és Pál András Ő szerepében Feridun Zaimoglu, Günter Senkel és Luk Perceval Moliere – The passion (Egy passió) című színdarab fotóspróbája a fővárosi Radnóti Színházban 2019. október 15-én.

 

FERIDUN ZAIMOGLU – GU¨NTER SENKEL – LUK PERCEVALMOLIERE – THE PASSION

 

A színdarab legendás világpremierje 2007-ben volt a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Luk Perceval rendezésében. Magyarországon először láthatja a közönség a Radnóti színpadán Hegymegi Máté rendezésében és Forgách András fordításában.

A színdarab négy Moliere-komédia (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény) archetípusának összefűzéséből épül fel. A négy figura egy férfi életének négy életszakaszát jeleníti meg, és a dráma azt meséli el, hogy hogyan válik a szerelmi kínok között vergődő Alceste cinikus Don Juan-ná, majd lesz belőle álszent Tartuffe, aki miután meggazdagodott, vagyonát féltő, öreg Harpagonként várja a halált. A szereplők átfedik egymást, új helyzetekben találkoznak egymással, átalakulásokon mennek keresztül.

Bemutató: 2019. október 18. péntek

Az előadás a Jogtulajdonos Rowohlt Theater Verlag, Hamburg és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

16 éven aluliaknak nem ajánlott.

MTI Fotó/Mohai Balázs.


Hasonló cikkek