A Momentum szerint megtörtént, ami a kiszivárgott felvételen hallható

Minden korrupciós ügy megtörtént a kispesti MSZP-ben, ami a választások előtt kiszivárgott felvételeken szerepel – ezt mondta a momentumos Soproni Tamás.

A VI. kerület frissen megválasztott polgármestere egy tévéműsorban beszélt arról, hogy szerinte a 100 milliós vagyonokról, a kerületi pénzek visszaosztásáról és drogpartikról szóló hanganyagok tartalma valós – közölte az M1 Híradója.

Megtörténtek a kispesti hangfelvételen szereplő szocialista korrupciós ügyek – ezt állította a VI. kerület momentumos polgármestere pénteken az ATV műsorában. Soproni Tamást arról kérdezték, szerinte elégséges következmény-e, hogy a felvételek főszereplője, Lackner Csaba felfüggesztette tagságát az MSZP-ben.

Soproni Tamás először azt mondta, mindkét keze sem lenne elég ahhoz, hogy a tisztességes MSZP-seket megszámolja. Aztán már úgy fogalmazott, hiába van a két kezén található ujjak számánál több tisztességes szocialista, szerinte a Lackner Csabáról és a kispesti MSZP-ről kiszivárgott felvételek tartalma biztosan igaz.

A kábítószeres összejövetelek is megtörténhettek

A momentumos Soproni Tamás szerint a külföldi ingatlanokban parkoltatott milliók, a túlszámlázások, a beruházásokból visszaosztott összegek és a kábítószeres összejövetelek is megtörténtek. Erről szólnak ugyanis azok a kispesti MSZP ügyeivel kapcsolatos hangfelvételek, amelyek két héttel az önkormányzati választás előtt kerültek a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába.

Az egyik videón a kerület önkormányzati képviselője, Lackner Csaba egy fehér port tartalmazó zacskóval a kezében látható, a hanganyagok több részletében pedig arról beszél, hogy aki önkormányzati képviselőként nem keresi meg az évi százmilliót, az hülye.

A felvételen Gajda Péter szocialista polgármester neve is többször elhangzik. Az ügy ennek ellenére a választások előtt még sem a Momentumot, sem pedig a szocialistákat nem zavarta: Lackner Csaba az összes ellenzéki párt támogatását élvezte, és végül csak azután függesztette fel párttagságát, hogy Gajda Péter polgármesterrel együtt megválasztották.

Végig kerülték a témát a kampányban a szocialisták

A szocialisták a kampányban is végig kerülték a témát és azt hangoztatták, hogy nem ismerik fel Lackner Csabát a felvételeken. Politikusaik közül elsőként Molnár Zsolt reagált érdemben, egy héttel a botrány kirobbanása után annyit mondott, kivizsgálják az ügyet, de csak a választás után.

Arról, hogy ezt az ígéretet betartják-e, az M1 szombaton az MSZP elnökét is szerette volna megkérdezni a párt sajtótájékoztatóján.

A Tóth Bertalan mellett álló Kunhalmi Ágnes azonban ennél a témánál megpróbálta elvenni a szót. Csakhogy a kispesti ügyekről más újságíró is szeretett volna kérdést feltenni az MSZP-s politikusoknak. A szocialisták végül válasz helyett rövidre zárták a sajtótájékoztatót.

 


Hasonló cikkek