A Monte Cristo grófja című musicalt mutatja be a Budapesti Operettszínház

Új premierre készül centenáriumi évadában a Budapesti Operettszínház: a Monte Cristo grófja című musicalt mutatja be május 19-én, 20-án és 21-én hármas szereposztásban.

 

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. “Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély, emberi drámák, nagy, igazi sorsok hömpölyögnek áradóan benne, olykor szelíden, olykor viharosan, mint a hullámzó tengerben” – hangzott el a produkció közönségtalálkozóval egybekötött budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Jelenet a 2011-es produkcióból (Fotó: Békéscsabai Jókai Színház)

 

Mint felidézték, a musical ősbemutatója 2011-ben volt a Békéscsabai Jókai Színházban. A művet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra, Szomor György zenéjével, dalszövegével és rendezésében mutatták be.

Kiss-B. Atilla, az operaház főigazgatója emlékeztetett arra, hogy Magyarország kormánya a 2023-as évet a magyar operett évének nyilvánította. “A magyar operett évében milyen legyen a musical, ha nem magyar” – mondta, kiemelve: minden adott ahhoz, hogy nagyszerű, sikeres előadás szülessen.

 

A szerzők visszaemlékeztek a kezdetekre

 

Szomor György felidézte: szerzőtársával, Pozsgai Zsolttal már régóta szerettek volna együtt létrehozni egy produkciót, a mű elkészítése hosszú folyamat volt. Pozsgai Zsolt, aki szerint a darab azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy mennyire van joga valakinek a bosszúhoz, kiemelte: a darabhoz csodálatos zene született, remek szöveggel. Mint hangsúlyozta, a siker 90 százalékban a zenének köszönhető.

 

Szomor György a gróf szerepében 2011-ben (Fotó: Békéscsabai Jókai Színház)

A Budapesti Operettszínház produkcióját Vincze Balázs rendező-koreográfus állítja színpadra, akit a teátrum közönsége a La Mancha lovagja és a Jekyll és Hyde című musicalek rendezőjeként ismerhet.

Vincze Balázs a darab kapcsán feltette a kérdést, hogy vajon mi magunk irányítjuk-e az életünket, vagy van valaki, aki fentről figyel ránk. “Hiszek abban, hogy mindenkinek van egy őrangyala, és abban is, hogy nincsenek véletlenek” – mondta.

Felidézte, hogy amikor a darabot megismerte, úgy érezte, olyan dolgokat élt meg, amelyek segítségével hitelesen tudja a közönségnek átadni a történetet. Úgy vélte, a néző úgy érzi, amit a színpadon lát, az vele is megtörténhetne, mind a 920 néző tud a történethez személyesen kapcsolódni.

Az operettszínházi produkcióról szólva elmondta, hogy változott a szövegkönyv és új dalok is születtek. Dumas, a regényíró, aki ezeket a sorsokat megírta, irányítja, komoly szerepet kap a darabban, és az angyalok is végig jelen lesznek. A szürreális és a reális, a valóság és az illúzió egyszerre, egyensúlyban, hullámozva jelenik meg a színpadon.

 

Az előadás főbb szerepeiben Szomor György, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Füredi Nikolett, Gubik Petra, Széles Flóra, Kocsis Dénes, Sándor Péter, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Cseh Dávid Péter és Szerényi László látható. A produkció díszletét Túri Erzsébet, a jelmezeket Füzér Anni tervezte, az előadás zenei vezetője Tassonyi Zsolt karmester.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Jelenet a 2011-es békéscsabai előadásból (Fotó: A-Team/ Békéscsabai Jókai Színház)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek