A mostani ciklusban is fejlődött Kistelek

A település a 2014-től 2020 –ig tartó uniós pályázati ciklusban is korszerűsödött. Melynek köszönhetően sokkal biztonságosabb és innovatívabbak lett a város

Az elmúlt hét évben számos pályázatra nyújtott be igényt az önkormányzat. Melyek teljesülése a lakosok érdekeit, életszínvonalának növekedését szolgálta. A legnagyobb beruházás ezek közül 729,5 milliós zöldváros kialakítása volt. Ez magában foglalta a fásítást, parkosítást és egyéb tevékenységeket is. Így járulva hozzá településkép zöldítéséhez.

Továbbá a szennyvízcsatorna kiépítése és felújítása is nagy előrelépést jelentett a kistelekieknek. Emellett természetesen a családalapításra és a családok terheinek csökkentésére is koncentráltak. Például bérlakásokat építettek, melyeket helyieknek adott ki az önkormányzat. Valamint fiatal vállalkozókat is támogattak, egytől ötmillió forintig terjedő skálán. Attól függött az összeg, hogy ki mekkora projekthez, létszámhoz igényelte az alapítási segítséget.

Végül pedig érdemes kiemelni még egy projektet. Annak tükrében, hogy egy-egy felvirágzó várost a szolgáltatásai és a turizmusa tarthatnak életben, a fürdőről sem feledkeztek meg. Ennek megújításáról lapunk is beszámolt. Hiszen egy ideje mi is figyelemmel követjük a város fejlődését.

Kistelek tehát nagy léptékkel korszerűsödött az elmúlt időszakban. A jelenlegi városvezetés reményei szerint ez a következő ciklusban sem lesz másként.

Ugyanakkor még vannak olyan projektek, melyek a jelenlegi uniós forrásokhoz kötődnek, de néhány évig zajlani fognak. A delmagyar.hu ehhez kapcsolódóan azt írja, hogy ilyen a mini bölcsőde fejlesztése, és a gyereksegély –pályázat, ami 400 millió forintos költségvetést ölel fel, és a járás többi települését is érinti.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek