A multicégek csúcstalálkozója Kínában

Csingtaóban rendezték a multinacionális vállalatok első csúcstalálkozóját. Ez Kína új magasszintű platformja azon nemzetközi cégek számára, amelyek be akarnak fektetni ezen a hatalmas piacon. Ezenkívül Peking számára ez lehetőséget kínál arra, hogy megmutassa gazdasági potenciálját a világra való nyitás jegyében.

Párbeszéd, együttműködés és mindenki számára előnyös üzletek, a siker itt rejlik ezen a fórumon, amely ajtót nyit Kína számára a nemzetközi vállalatokhoz. A találkozót évente itt rendezik majd meg.

A multinacionális cégek az elmúlt 40 évben fektetnek be Kínába. 2018 végére több mint 950 ezer külföldi alapítású vállalkozás jött létre az országban, ezzel 1,8 billió euró közvetlen külföldi befektetést hozva. Ezzel Kína a multinacionális cégek legnagyobb befogadó országává vált. Kína azonban újabb fordulatot tervez, nyitna a világ felé, és még több befektetést akar bevonzani.

A Haier Gropu elnöke, Yunjie Zhou szerint ez a csúcstalálkozó jelzést küld a globális multicégeknek arról, hogy Kína tovább nyit a világ felé. Az üzleti környezet folyamatosan javul, és számos lehetőséget kínál a nemzetközi vállalkozások számára az országban. Ezeket a fő alapelveket vázolta föl az ország elnöke.

Nemzetközi gazdasági szervezetek vezérigazgatói, iparági vezetők és nagy kínai vállalatok csatlakoztak az eseményhez. Köztük Roberta Lipson, a United Family Healthcare vezérigazgatója, aki hét klinikát működtet a országban. Ők nyitották meg az első nyugati szabványú kórházat 22 évvel ezelőtt Kínában. Lipson számára ez a találkozó egyben bizalmi szavazás is a globalizációra. Mint mondja, a találkozó üzenete az, hogy fontos, hogy a világ minden tájáról összejönnek az emberek a kölcsönös megértés előmozdítása érdekében. Ezekben az időkben, amikor annyian dolgoznak a globalizáció ellen, nagyon fontosak a globalizációt elősegítő és a multinacionális cégeket támogató konferenciák.

A BOSCH nem új a kínai piacon, mivel 110 éve jelen van az országban. A német vállalat számára ez a piac állandó kihívás, amely segít a társaságnak a termékek és szolgáltatások fejlesztésében.

A cég igazgatóságának elnöke, Volkmar Denner elmondta: “A Kínába történő beruházásoknak sok értelme van, mivel sok szempontból ez a világ legnagyobb piaca például az autóiparban, a háztartási gépek terén. És Kína elősegíti a multinacionális cégek versenyképességének növelését, mert Kína nagyon versenyképes piac“.

 


Hasonló cikkek