A NAKA egykori magas beosztású munkatársa is részt vett az újságírók átvilágításában

A Felügyeleti Szolgálati Hivatal munkatársai letartóztatták Pavol Vorobjovot, a rendőrség egykori magas beosztású munkatársát az újságírók átvilágítása ügyében folytatott nyomozás keretében.

„Ezen az ügyön kívül az őrizetbe vett személyt ma hivatali visszaéléssel és személyes adatok jogosulatlan kezelésével is meggyanúsították. Ez olyan személyek átvilágításával is összefügg, akik nem újságírók, de erről jelenleg nem lehet bővebb információkat adni” – tájékoztatott Petra Friese, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa.

Vorobjov, akit szolgálaton kívül helyeztek, eddig Ján Kuciak átvilágítása ügyében szerepelt vádlottként, személyes adatok jogosulatlan kezelése és hivatali visszaélés miatt. A Belügyminisztérium komoly előrelépésnek tartja az újabb vádemeléseket.

Az újságírók átvilágítása ügyében folytatott büntetőeljárásban 168 sértett szerepel. Közülük 28 újságíró és 140 más személy.

Forrás: ujszo.com

Kép: TV Noviny


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek