A NAKA is foglalkozni fog a szlovákiai települések képviselőit érő támadásokkal

A Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság munkacsoportot hoz létre a Pozsony megye polgármesterei és helyi képviselői elleni támadások miatt. Olyan támadásokkal is foglalkozni fognak, amilyenek hosszú ideje érik Dušan Statelovot, Máriavölgy (Marianka) polgármesterét.

Más településeken is meg szeretnék előzni az ilyen támadásokat.

Csütörtökön Juraj Droba, a Pozsony Megyei Önkormányzat (BSK) elnöke Statelovval és Peter Novisedlákkal, Stomfa (Stupava) polgármesterével közösen tárgyalt Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszterrel, Peter Kovařík országos rendőrfőkapitánnyal és a rendőrség más tisztviselőivel is. A tárgyalásra Statelov ügye miatt került sor, akit már hosszú ideje meg akarnak félemlíteni, január végén pedig valaki felgyújtotta az istállóját.

Droba kijelentette, hogy minden polgármesternek és megyeelnöknek van tapasztalata különféle nyomásgyakorlással, a 90-es évek gyújtogatásaitól kezdve a „baráti üzenetekig”. Szerinte ha a hatóságok nem fognak ilyen ügyekben határozott lépéseket tenni, a tisztességes emberek nem fognak akarni az önkormányzatokban dolgozni.

A rendőrség határozottabb lépéseket fog tenni, hogy védelmezze a közérdeket az önkormányzatokban, főleg az építkezési eljárásoknál.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek