A négygyermekes anyák szja-mentessége évi 500-600 ezer forintot hagy a családoknál

A legalább négygyermekes anyák január elsején életbe lépő szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintot hagy az érintett családoknál

– mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese szombaton az M1-en.

A műsorban elhangzott, hogy eddig csaknem százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. Január elsején pedig életbe lép a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége.

Kutassy Jenő hangsúlyozta, hogy a kormány családvédelmi intézkedései segítenek leküzdeni a gyermekvállalás anyagi és gondolkodásmódbeli akadályait is. A légnépszerűbb támogatási formák között a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a babaváró kölcsönt és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását emelte ki.

Közölte, a nagyszülői gyed a szülők munkába állását is támogatja. A NOE elnökhelyettesének álláspontja szerint ennek a lehetőségnek a szülők és a nagyszülők is örülnek.

A legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintos többletforrást is jelenthet a családoknak – ismertette Kutassy Jenő.

fotó:delhir.hu


Hasonló cikkek