A németek a migránsokat uniós tagállamokba utasítanák ki

A németek migránsokat utasítanak ki, de nem a származási országukba küldik vissza a bevándorlókat, hanem az uniós tagállamok között osztanák szét őket.

Németország a migrációs problémák ellenére is migránsok ezreit fogadja be, a problémásabbakat pedig megpróbálja a többi uniós tagországra tukmálni. A jelentések szerint a legtöbb elutasított menedékkérőt – a dublini egyezményre hivatkozva – Olaszországba utaztatták.

A Süddeutsche Zeitung a belügyminisztériumi statisztikákra alapozva azt írja, hogy 2018-ban Németország sokkal több illegális bevándorlót küldött el, mint a korábbi években. 2017-ben összesen 7102 elutasított menedékkérőt osztott szét Németország, azonban egy évvel később január és november között ez a szám már 8658-ra ment fel.

A lap azt írja, hogy Németország az uniós szabályokra hivatkozva több mint 51 ezer esetben kérte azt a tagállamoktól, hogy vegyenek át tőle illegális bevándorlókat, közülük 35 ezret pedig szinte biztosan jóvá is fognak hagyni.

A Süddeutsche Zeitung megjegyzi, hogy Magyarország egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogadott be a tavalyi esztendőben.

Minden harmadik bevándorlót Olaszországba küldtek vissza, ebből is látni, mekkora kárt okozott ott a korábbi baloldali vezetés, mely számolatlanul engedte be a tenger felől érkező migránsokat.

Berlin Görögországba is visszatoloncolna bevándorlókat, azonban Athén erre nem igazán vevő. A német belügy erre úgy reagált, hogy “alaptalan a görögök kifogása, nem örülünk, hogy nem akarnak migránsokat visszafogadni.”

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek