A németországi migránsok kétharmada munkanélküli

Egy szélesebb körben végzett felmérésen alapuló tanulmány szerint, a Németországban élő migránsok 65 százaléka még mindig munkanélküli és komoly lemaradásuk van a német nyelv elsajátítása terén is.

A tanulmány határozottan megcáfolja a bevándorláspárti politikusok azon hazugságait, hogy a migránsok magasan képzettek, majdnem mind dolgoznak, és több nyelven beszélnek.

A tanulmány 2016-ban mintegy 7500, 2017-ben 5500 migráns vizsgálatával végzett reprezentatív felmérésen alapul.

A Német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal adatai szerint ugyan már vannak migránsok, akik találtak munkát,65 százalékuk azonban még mindig munkanélküli,ráadásul a német nyelv ismeretével is komoly gondjaik vannak.

Herbert Brücker migrációkutató szakember ugyanakkor a saját felméréseiből kiindulva kijelentette, hogya migránsok maximum 30 százaléka dolgozik.

Azon kevesek pedig, akik magasan kvalifikált munkát végeztek hazájukban, Németországban nem találtak a képesítésüknek, korábbi munkakörüknek megfelelő munkát.

A tendencia azt mutatja, hogy nagyon egyszerű, bárki által elvégezhető munkát találnak csak maguknak.A migránsok mindössze 3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szakképesítésének megfelelő munkát végzi Németországban is.

A német nyelvtudással kapcsolatban nem rendelkeznek a szakértők komolyan vehető adatokkal, mivel a felméréseket nem nyelvi tesztekkel vagy szóbeli interjúkkal végezték,hanem „önbevallásos” alapon.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy asaját tudását mindenki túlbecsüli, és inkább a társadalmilag elvárható, reális tudásánál magasabb szintű tudást vall be- közölte Nina Rother, a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal munkatársa az N-TV-nek adott interjújában.

A gyakorlat pedig azt mutatja, hogy komoly lemaradások vannak ezen a területen is, ami szintén megnehezíti, hogy dolgozzanak a migránsok.

A Német Statisztikai Hivatal (Destatis) adatai alapján csak 2018-banmajdnem 1,7 millió migránst tartottak nyilván Németországban,ez mintegy 83 ezer fővel, 5,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és csaknem a duplája a nemzetközi migrációs válság elmélyülése előtti utolsó évben, 2014-ben regisztrált 851 ezernek.

A migráns-munkanélküliség, mint jelenség egész Nyugat-Európában súlyos probléma.

Anglia második legnagyobb városában,Birminghamben a lakosságnak lassan a fele migráns és migráns hátterű, a munkaképes lakosságnak csak a 65 százaléka dolgozik,és majdnem 50 ezren még angolul sem beszélnek.

Franciaországban bizonyos szempontból más a helyzet, oda ugyanis évente több százezres nagyságrendben érkeznek migránsok a volt gyarmataikról (Afrika franciák általi újragyarmatosításával kapcsolatban épp a napokban illette súlyos kritikával a macroni bevándorláspárti külpolitikát Luigi di Maio olasz miniszterelnök-helyettes) ezért vannak migránsok, akik beszélik a francia nyelvet.

Viszont jelentős részük ennek ellenére munkanélküli.A Francia Statisztikai Hivatal szerint kétszer annyi munkanélküli kerül ki a migráns és migráns hátterűek közül.

Ezek az adatok egyértelműen megcáfolják a hazai, a nyugati és a brüsszeli bevándorláspárti politikusokat, akik folyamatosan azt hazudják, hogy a migránsok magasan képzettek, majdnem mind dolgoznak, és több nyelven beszélnek.

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek