A Nép szolgája, azaz a komikus Zelenszkij pártja vezet Ukrajnában

Ha február elején került volna sor a parlamenti választásokra Ukrajnában, hat párt jutott volna be a Legfelső Tanácsba, közülük a legjobb eredményt a Volodimir Zelenszkij komikus nevével fémjelzett A Nép Szolgája (Слуга народу) párt érte volna el

– derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) felméréséből, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet.

Azon választók körében, akik már eldöntötték, hogy kire fognak szavazni, A Nép Szolgája pártot 24,6% támogatja, míg 18% a Haza (Батьківщина) pártra, 14,2% a BPP-re, 10,3% Az Életért Ellenzéki Platformra (Опозиційна платформа – “За життя”) 6,3% Oleh Ljasko Radikális Pártjára, 6,2% pedig az Anatolij Hricenko vezette Polgári Álláspontra (Громадянська позиція) adná a voksát. A többi párt a szavazatok kevesebb mint 4%-át szerezné meg.

Valamennyi választót tekintve 13,8% kész A Nép Szolgájára szavazni, míg a Haza a szavazatok 10,1%-ára, a BPP a 7,9%-ára, Az Életért Ellenzéki Platform pedig az 5,8%-ára számíthatna. Oleh Ljasko Radikális Pártja és a Polgári Álláspont támogatottsága egyaránt 3,5%-os ebben a körben, míg a többi párt eredménye lényegesen elmarad ettől.

A KMISZ felmérése január 31. és február 10. között készült a megszállt területek kivételével az ország valamennyi régiójában, 2007 válaszadó bevonásával- írja a Kárpátaljalap.net.

 


Hasonló cikkek