A népszámlálásba Kassa és Eperjes megyéből kapcsolódtak be a legkevesebben

Ma már nyilvános, hogy az elektronikus népszámlálásban összesen 4 844 007 fő vett részt. Szlovákia Központi Statisztikai Hivatalának elnöke, Alexander Ballek sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a formanyomtatványt a lakosság 86 százaléka töltötte ki.

Legtöbben, a lakosság 92 százaléka Zsolna megyében. Második helyen 90 százalékkal Trencsén megye, harmadikon, 89 százalékkal pedig Nagyszombat megye végzett. Őket Pozsony (88 százalék), Nyitra (87 százalék) és Besztercebánya (85 százalékkal) követte. Utolsó előtti a sorban Eperjes megye lett, míg a sereghajtó Kassa megye 79 százalékkal.

Ha a megyék központi városait vesszük alapul, akkor legtöbben Besztercebányán kapcsolódtak be a népszámlálásba 90 %, azt Trencsén 89%, Zsolna 89%, Eperjes és Nagyszombat követi egyaránt 87% , illetve Nyitra, Kassa és Pozsony pedig 86 százalékkal.

Ballek szerint a népszámlálás új, elektronikus formája várakozáson felül jól vizsgázott, és ezt mindenkinek megköszönte, aki kivette részét a sikerből. Külön kiemelte az önkormányzatok szerepvállalását, akik 2020. júniusa óta dolgoztak a feladaton. A népszámlálásban 52:48 arányban a nők vettek nagyobb számban részt, illetve a városiak aktivitása 55:45 arányban felülmúlta a vidékiekét.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek