A padlás musical online térben is sikeres

Akkora érdeklődés kísérte élő online streamen A padlás 999. előadását, hogy túlterheltség miatt sokakat be sem engedett az eSzínház rendszere. A Vígszínház november 14-i produkcióját 44 országból követték a nézők.

Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter fülbemászó dalokkal teli meséjét 1988. január 27-én mutatták be a Vígszínházban, Marton László rendezésében.  A történetet egy fiatal kibernetikus, egy szerelmes szomszédlány és négy, a túlvilágot kereső szellem elevenítette meg. Az eredeti szereposztásban Kaszás Attila játszotta Rádiós szerepét, míg a szellemeket Méhes László, Pápai Erika, Rácz Géza és Rudolf Péter. Süni szerepében akkor Igó Éva volt látható; ő az egyetlen, aki a most látott produkcióban is közreműködött, ezúttal Mamóka figuráját keltette életre.

Az 1988-as premier óta A padlást csak a Vígszínházban egymillió néző látta. De a darabot Miskolctól Debrecenen át Zalaegerszegig valamennyi magyarországi kőszínházban játszották, és külföldön is színpadra állították. Generációk nőttek fel a megható történetet feldolgozó zenés mesén, amely népszerűsége az első bemutató óta töretlen.

(A videón Rádiós szerepében Kaszás Attila, Szőcs Artúr, Wunderlich József és Ember Márk látható. – Fotó: MTI/ Kovács Attila)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek