A pénzügyminisztérium 2 ajánlatot terjesztett a fuvarozók elé

A pénzügyminisztérium 2 ajánlatot terjesztett a fuvarozók elé. Az első 20,4, a második 29,9 millió euróval terhelné meg a költségvetést.

Ezt Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter jelentette be, miután találkozott a Szlovákiai Fuvarozók Uniója (UNAS) és a fuvarozó társaságokat tömörítő Česmad társulás képviselőivel. A fuvarozóknak a 2. ajánlat volt a szimpatikusabb.

Ez utóbbi javaslat értelmében úgy módosítanák a gépjárműadóról szóló törvényt, hogy a 13 évnél régebbi gépjárművek után is járna legalább 20 százalékos adókedvezmény. A legújabb gépjárművek után pedig az eddigi 25 helyett 50 százalékos adókedvezmény járna. Környezetvédelmi megfontolásból azonban továbbra is érvényben maradna az az elv, hogy minél régebbi egy jármű, annál alacsonyabb a kedvezmény.

Kamenický feltételezi, hogy a jelenlegi tárgyalások eredményeit az új kormány is akceptálni fogja, sőt törvényerőre is emeli.

Pavol Jančovič, a Česmad elnöke kijelentette: a fuvarozók régóta vártak erre az esélyre. Az ajánlatot elfogadhatónak tarja.

Stanislav Skala, az UNAS elnöke óvatosabban nyilatkozott, szerinte a kormány 30 helyett 35 millió eurót is ajánlhatott volna. Hozzáfűzte, megvitatják az ajánlatot, majd folytatni akarják a tárgyalásokat. Az UNAS addig is sztrájkkészültségben marad.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek