A Piranesi az Orange-díj esélyesei közt

Susanna Clarke regénye, a Piranesi nagy eséllyel indul, hogy idén megnyerje az Orange-díjat (Woman’s Prize for Fiction), hiszen bekerült a legjobb öt közé.

Az Orange-díj az Egyesült Királyság egyik legrangosabb irodalmi elismerése, melyet bármely nemzetiségű írónő megkaphat angol nyelvű regényéért, amely a szigetországban jelent meg. A díj 30.000 angol fontnyi honoráriummal is jár egyben.

Clarke első regényével, A hollókirállyal egészen elsöprő sikert aratott, a közel 800 oldalas fantasyvel szinte az összes jelentős irodalmi díjat elhozta. Újabb könyvére több mint egy évtizedet kellett várni, mert egy súlyos betegség miatt képtelen volt írni. A Piranesi, habár egy jóval rövidebb történet, mint A hollókirály, nem kevésbé értékes vagy zseniális. Korábban ITT dicsértük a regényt.

Az Orange-díjat olyan szerzőknek ítélték eddig oda többek között, mint Maggie O’Farrel, Andrea Levy vagy Helen Dunmore. Sok sikert az írónőnek!

Forrás: The Guardian

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek