A presszóba indult, de betörték a fejét

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik élettársával és gyermekeivel. A szomszédos házban lakó sértettel már korábban konfliktusba kerültek kerítéslecek eltulajdonítása miatt.

2018. április hónap elején, az esti órákban, a sértett férfit autóval hozták haza, és a gépjárműből kiszállva lakóházának utcájában gyalogosan közlekedett, amikor a szomszéd portán tartózkodó vádlott és még egy fiatalkorú nő szidalmazni és fenyegetni kezdték különböző trágár kifejezésekkel. A férfi felszólította a vádlottat, hogy fejezzék be a kiabálást, ellenkező esetben rendőri intézkedést fog kérni. Miután ez nem használt, felhívta a rendőröket, majd bement a házába.

Röviddel az események után a rendőrjárőrök megjelentek a sértett lakásánál, felvilágosították jogairól, majd átmentek a vádlott családi házához, ahol az élettársát találták otthon, őt szólították fel arra, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a becsületsértő magatartástól.

Ezek után a sértett elindult a lakásáról a faluban lévő presszóba, de még a háza előtt újból szóváltásba keveredett a vádlottal, aki a fiatalkorú nővel együtt utánaszaladt az utcán, és azt sérelmezte, hogy kijöttek a rendőrök. A vita során a vádlott egy nála lévő nagyobb felületű tompa eszközzel két esetben fejen ütötte a sértettet. A férfi a bántalmazás után már nem tudott továbbmenni, leült a járdára és erősen vérzett a feje. Sérülését a szomszédok vették észre, akik értesítették a fiát. Ő kért rendőri intézkedést és hívta a mentőket.

A bántalmazás következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló koponyacsonttörést szenvedett el. Az elkövetéshez használt eszköz az erőbehatás mellett alkalmas volt arra, hogy akár életveszélyes sérülést idézzen elő, ennek elmaradása a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek