A Red Dot díjazottjai között Puskás Marcell

Puskás Marcell a Happiness Diary című munkájával érdemelte ki idén a Red Dot díját Communication & Design kategóriában.

Puskás Marcell 2014-ben végzett a Budapesti Metropolitan Egyetem tervezőgrafika szakán, tervezőgrafikusként és divat-illusztrátorként dolgozik.

A Red Dot az ArtPortal leírása szerint az esseni Design Zentrum több mint hat évtizedes nemzetközi díja. Az évente kiosztásra kerülő díjat azzal a céllal alapították, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő, magas minőséget képviselő, innovatív design projektek megkülönböztető jelzéseként, egyfajta védjegyként szolgáljon. Maga a Red Dot azonban nem csupán nagy presztízsű branddé vált, hanem tulajdonképpen a design-nal foglalkozó intézménnyé.

Puskás a munkáját pedig így jellemzi:

Egy híres filozófust, Mick Jaggert idézve „Nem mindig azt kapod, amit akarsz”. Boldogság? Öröm? Azonnali kielégülés? Tévedés.
Ez a naptár nem fog boldoggá tenni.

Sokan törekszünk a boldogságra, de vajon el is érjük azt? Mi egyáltalán a boldogság, és ha létezik, vajon meddig tart? A következő célig? Egy új kapcsolatig? 1000 új követőig? A következő iPhone-ig?
Most boldog vagy?

Ez a naptár nem fog boldoggá tenni, de segítségével napról-napra nyomon követheted hangulatodat és érzéseidet is. A könyv mérete megegyezik az okostelefonok méretével, okossá azonban te teheted. Borítója tükörként funkcionál, hiszen a selfie korszak kései szülöttje.

Akárcsak egy klasszikus napló, munkám is a rendszerességen alapul, ugyanis napi, heti, havi és éves bontásban figyelheted meg magadat. Az egyes hónapok között motivációs üzeneteket, illetve hónaptervező oldalakat is találsz. A napló oldalain befejezetlen mondatok, igaz-hamis állítások, pozitív-negatív érzelmek, valamint rajzolásra szánt területek is helyet kapnak. A könyvben található betűtípusok egyedi készítésűek.

Mindezek mellett a kognitív viselkedésterápia elveit követve munkám segítséget nyújt abban, hogy elsőként azonosíthasd, majd meg is változtathasd a problémás gondolkodási szokásaidat boldogságod elérése érdekében.
Írj, rajzolj, színezz, vagy csinálj, amit csak szeretnél a naplóval.

U.I: A projekt munkálatai alatt az alkotó feltétel nélküli boldogságot érzett

A naptárról képeket IDE kattintva nézhet.


Hasonló cikkek