A régi félegyházi út burkolatot kap

Két település összefogott a járhatóbb út érdekében. Pályázati forrás segítségével felújítják a régi Félegyházi út Halas és Harkakötöny közötti földes szakaszát.

Tóth Péter a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal osztályvezetője elmondta, hogy a két település a vidékfejlesztési pályázaton 135 millió forintot nyert a beruházásra. A program egyik része az útfelújítás, de gépbeszerzésekre is lehetőség van. Halas egy traktort vesz Harkakötöny pedig egy grédert. Ez lehetővé teszi, hogy a felújított út karbantartását a jövőben közösen el tudják végezni.

A kivitelezés első fázisában kitűzték az út telekhatárait és ezt figyelembe véve rendezik az út nyomvonalába eső növényzetet. A folytatásban az út felületének egyengetése és mechanikai – kémiai stabilizációja lesz a feladat. A vízelvezetésre is ügyelnek majd, úgy oldják meg az út lejtését, hogy ne az úton álljon meg a víz. Várhatóan a nyárra készülnek el mindezzel. Főként a mezőgazdasági munkák dandárjában van nagyobb forgalom ezen az úton, hiszen sok errefelé a mezőgazdasági termelésre használt terület. – írja a halasmédia.hu hírportál

Juhász Márta
Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

Hasonló cikkek