A rendőrök rablással és lopással is gyanúsítanak egy félegyházi fiatalt

Egy májusi eset során kiderült, bizony több van a dolog mögött, mint ami elsőre látszik…

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 22 éves, kiskunfélegyházi fiatal férfinak, akit rablással és lopással gyanúsít a nyomozóhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. május 26-án, az esti órákban egy kiskunfélegyházi parkban leszólított egy fiút azzal, hogy adjon át részére készpénzt, azonban amikor a sértett ezt megtagadta, a gyanúsított többször arcon ütötte őt. Az ütések következtében a sértett a földre zuhant, rövid időre elvesztette az eszméletét is. Ezt kihasználva a gyanúsított elvette pénztárcáját, melyben 2 500 forint készpénz, bankkártyák, illetőleg személyi okmányok voltak.

A nyomozóhatóság a gyanúsítottat azzal is gyanúsítja, hogy 2021. június 6-án éjszaka, egy pizzériából ellopott egy fúrógépet, aminek az értéke 55 000 forint volt.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének, illetőleg megakadályozásának a veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított ugyanakkor fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így számára 5 munkanap áll rendelkezésre a nyilatkozattételre. A fellebbezést a Kecskeméti Törvényszék bírálja el – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek