A rendőrség egy második Gorilla-hanganyagot játszott fel, amelyen Fico, Kaliňák, Bödör és társaik hallhatók

Arról a felvételről van szó, amelyet a Speciális Ügyészi Hivatal csatolt a Tisztítótűz-ügy aktájához. A hivatalban a Specializált Büntetőbíróság bírája ma fog dönteni Tibor Gašpar és társai fogságának meghosszabbításáról.

A kép- és hanganyag Robert Fico, Robert Kaliňák, Marek Para, Tibor Gašpar fiának és Miroslav Bödörnek a beszélgetését tartalmazza. A Speciális Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze 2021. október 22-én egy kép- és hangfelvétellel egészítette ki a Tisztítótűz-ügy aktáját, egyben továbbra is azt kéri, hosszabbítsák meg az ügy vádlottjainak fogságát.

A kép- és hanganyag, illetve azok szó szerinti átírása megerősíti több, a politikai, vállalkozói és ügyvédi közegből származó személy azon igyekezetét, amellyel befolyásolni szerették volna a legkomolyabb bűnügyekben zajló eljárásokat, illetve diszkreditálni és kriminalizálni szerették volna a NAKA nyomozóit, valamint a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészeit.

Az Aktuality.sk információi szerint a szóban forgó kép- és hanganyag egy hétvégi házban készült, amelyet a rendőrség napokon keresztül megfigyelés alatt tartott. Ennek eredménye egy több órás anyag, illetve több száz, a beszélgetésről készült átirat. A felvételeken Fico és társai az informális beszélgetések mellett az aktuális ügyekről, a sajtótájékoztatóik előkészítéséről, Gašpar volt országos rendőrfőkapitány büntetőeljárásáról, Norbert Bödörről, Dušan Kováčikról és a többiekről beszélnek.

A NAKA a tavalyi Tisztítótűz rendőrségi akció keretén belül vette őrizetbe Tibor Gašpar egykori országos rendőrfőkapitányt, valamint több, magas beosztású egykori rendőrségi tisztségviselőt, akiket bűnszervezet létrehozásával és támogatásával, továbbá hivatali jogkörrel való visszaéléssel és korrupcióval gyanúsítanak.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: Denník N, aktuality.sk, KÖRKÉP.SK

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek