A rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás betartását Szlovákiában

A rendőrség az egyes járások határainál, illetve a városokon kívül ellenőrzi majd azokat az embereket, akik valamilyen célból elhagyják otthonaikat.

Az intézkedések április 8-tól 13-áig lesznek érvényben. Azok, akik dolgozni járnak más járásokba, vagy más kerületbe, írásos igazolást kell felmutatni az adott munkáltatótól,  a vállalkozóknak pedig a vállalkozói engedélyüket kell megmutatniuk.

Az intézkedés betartását a rendőrség a hadsereg segítségével fogja ellenőrizni.

Közúti ellenőrzéseket fognak tartani az első- és a másodrendű főutakon, valamint az autópályákon is. A rendőrség minden adatot ellenőriz majd, meg kell mutatni a személyes okmányokat, a telefonszámot és meg kell mondani az utazás célját. Ha valaki nem tartja be ezeket az intézkedéseket, a rendőrség visszaküldi őket, és akár pénzbírsággal is sújthatja őket.

A rendőrség a járások határain ellenőrzi azokat, akik el szeretnék hagyni járásukat, amit csak néhány esetben lehet elhagyni: munkavégzés, orvoslátogatás és valamilyen hozzátartozónak a temetésére lehet elmenni.

Robert Mikulec (OĽaNO)  belügyminiszter azt ajánlja, hogy a polgárok legyenek képesek alátámasztani az állításaikat. “Ha nem így történik, akkor számolniuk kell azzal, hogy a rendőrség kérdőívet írattat ki velük, ahol megkérdezik az utazás célját, és mi azt utólag ellenőrizni fogjuk” – mondta Mikulec.

A rendőrség 1659 euróval bünteti azokat, akikről kiderül, hogy karanténban kell lenniük, és annak ellenére hagyják el a lakhelyüket, illetve akik nem viselnek szájmaszkot, azokat 1000 eurós pénzbírsággal büntetik.

Azok, akik a járásokon belül mozognak, a következő esetekben hagyhatják el az otthonaikat: vásárlás, tankolás, segítség a szomszédnak, kutyasétáltatás, közeli rokonlátogatás, illetve a természetbe való sétálás.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek