A rendőrség újabb migránsokat fogott el Szlovákiában

A bolgár sofőr kamionja tele volt áruval, azonban tudtán kívül mást is szállított. 3 fiatal afgán férfi bújt meg a szállítmány között.

Több 100 kilométert tett meg velük. Mivel a sofőr furcsa hangokat hallott, megállt egy parkolóban a Besztercebányai kerületben, a Korponai járásban található községben Dömeházán (Domaniky). A sofőr észrevette, hogy a csomagtér zárja meg van rongálva. 

Amikor a rakteret kinyitotta, a hátsó részben a csomagok mögött 3 fiatal férfit talált. Vékony ötözetben a földön ültek pokrócba betakarózva. Mikor és hogyan kerültek a kamionba, a sofőr nem tudott magyarázatot adni.

A migránsoknál nem voltak iratok, a rendőrök megállapították, hogy Afganisztánból származnak. Csalódottak voltak, mikor megtudták, hogy Szlovákiában vannak, ugyanis ők Németországba akartak eljutni.

Az idegenrendészet munkatársai a migránsok közül a két kiskorút a mezőlaborci (Medzilaborce) idegenrendészeti intézménybe szállították. A rendőrség megállapította, hogy Romániában menedékjogot kértek, ezért a 3. nagykorú férfit Romániába küldik vissza.

Az esetet vizsgálják.

Forrás: ma7.sk

Fotó: noviny.sk

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek