A szlovák rendőrség vizsgálja a keddi tüntetéseken elkövetett bűncselekményeket

Milány Kincső

A pozsonyi rendőrség több olyan bűncselekménnyel foglalkozik, amelyek a keddi, be nem jelentett tüntetésekhez köthetők. A hatóság emberei fokozatosan dolgozzák fel és elemzik a rendelkezésükre álló audiovizuális felvételeket és más információkat. Céljuk konkrét személyek felelősségre vonása.

Kedden a Szabadság téren és a Hodža téren is rendbontásra került sor. A rendőrök összesen 11 gyanúsítottat állítottak elő, két személyt garázdaság, valamint elnyomó mozgalmakkal való nyílt rokonszenvezés bűncselekményének gyanúja miatt vettek őrizetbe.

A kormányhivatal épülete előtt tartott tüntetésen az egyik rendőr megsérült az arcán. Az illető mellett felrobbant egy pirotechnikai eszköz. Ismeretlen elkövető ellen hatósági személy elleni erőszak különösen súlyos bűncselekménye ügyében indult büntetőeljárás.

A szerdai közlemény szerint a rendőrök a Szabadság téren az ismételt rendbontásra reagálva a vonatkozó jogszabállyal összhangban kényszerítő eszközöket – könnygázt és festékkapszulákat – vetettek be, utóbbiakat a zavargásokat kezdeményezők megjelölésére.

Az érvényben lévő veszélyhelyzet és a hatályos gyülekezési tilalom ellenére kedden több ezren tüntettek az utcákon Igor Matovič (OĽaNO) kormánya és a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések ellen.

Forrás: ujszo.com


Hasonló cikkek