A román szélsőjobbos Magyarországot dicsérte, hogy jól kezeli a határon túliak ügyét

Az AUR társelnöke bírálta a bukaresti hatóságokat, hogy nem foglalkozik úgy a külföldön élő románokkal túli, mint ahogy azt a magyar kormány teszi.

Micsoda meglepetés: George Simion, a válogatott meccsek magyarellenes balhéinak egyik agytrösztje, a hírhedt fociultrából lett parlamenti képviselő olyat mondott egy interjúban, amire tőle aztán végképp nem számítottunk. Magyarországot dicsérte!

Az AUR társelnöke a Gazeta Sporturilornak azt mondta, Románia igazán inspirálódhatna a magyar kormány sportstratégiájából. „A budapesti kormány támogatja a határon túli magyarságot – nem csak Romániában –, és ez példaként szolgálhat Románia számára ebből a szempontból, a román kormánynak is kellene támogatnia a kisinyói vagy a csernovici románokat, és oda kellene figyelnie a Nyugat-Európában született fiatalokra is” – jegyezte meg az újdonsült politikus.

George Simiontól megtudhattuk még, hogy árgus szemekkel figyeli az erdélyi befektetéseket, és ezzel kapcsolatban vannak aggályai, és nem érti, hogy Románia miért nem reagál erre a jelenségre.

Forrás: foter.ro

 

Külhon | Pannon Hírnök
Kövessen minket: Facebook

 

 


Hasonló cikkek