A románok is beszámoltak a Székelyek nagy meneteléséről

A román média is beszámolt a Székelyek nagy meneteléséről, több hírtelevízió élő képeket mutatott róla, és a helyszínről tudósított.

A románok is beszámoltak a Székelyek nagy meneteléséről

Az öt román hírtévé közül kettő, az Antena 3 és a Realitatea TV foglalkozott a legnagyobb terjedelemben a székelyföldi megmozdulással. Ezek a televíziók tudósítókat küldtek a helyszínre, és élő képeket sugároztak onnan.

Az Antena 3 hírtelevízió tudósítója azt emelte ki, hogy “csak 15 ezer ember vett részt a megmozduláson, vagyis 10 százaléka annak, ahányra a szervezők számítottak”. A tévé szerint végül nem sikerült kialakítani a több mint ötven kilométer hosszú élő láncot, hiszen a résztvevők “hézagosan” álltak az országúton.

Valamennyi román médium kiemeli, hogy miközben a szervezők több mint 100 ezer résztvevőt jelentettek be, addig a hatóságok szerint csak 15 ezren jelentek meg.

A román online média a délutáni órákban tényszerű tudósításokban számolt be a megmozdulásról. Azt emelték ki, hogy a rendezvény békésen zajlott le. Minden tudósítás megemlíti, hogy a tüntetők egy része nem tudott a helyszínre utazni azzal a különvonattal, amelyet a Székely Nemzeti Tanács és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Csík Területi Szervezete bérelt ki. A szerelvény vasárnap reggel meghibásodott az üzemeltető kereskedelmi társaság szerint. Ezzel kapcsolatban kételyének adott hangot Korodi Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő. A törvényhozó a Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy “az állambiztonsági szervek ügyködését” sejti a dolog mögött.

MTI

Related posts:

  1. Székelyek Nagy Menetelése: jó irányba haladnak az előkészületek A Marosszéki Székely Tanács kedden ülést és lakossági fórumot tartott,…
  2. A románok nem szeretik Magyarországot A románok Magyarországot és Oroszországot kedvelik a legkevésbé…
  3. Veszélyesek az etnikai alapú régiók a románok szerint A románok csaknem fele kockázatnak tekinti az ország új régióinak…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek