A Slavia Capital elhatárolódik Martin K.-tól és a PPA-tól

A Slavia Capital befektetői csoport tagadja, hogy kapcsolatba került volna az Agrárkifizető Ügynökséggel (PPA), ahogy azt is, hogy korábban uniós támogatásokat igényelt volna.


Patrícia Packová, a vállalat marketingigazgatója  kijelentette: Martin K. évekkel ezelőtt távozott a Slavia Capital csoporttól.

Packová szerint a Slavia Capital cégnévvel kapcsolatban a médiában sorozatosan jelennek meg hamis információk. „Ezek ellen a befektetői csoport korábban a törvénnyel összhangban kifogást emelt, ennek ellenére bizonyos médiatermékek továbbra is ezekre az információkra hivatkoznak.” – tette hozzá. A vállalatot szerinte politikai játékokba akarják belerángatni. A Slavia Capital minden téren kész együttműködni a bűnüldöző szervekkel.

Martin K. ismert pénzember és Juraj K., az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) volt igazgatója ellen kenőpénz elfogadása miatt indult büntetőeljárás. Az ügy a PPA által kifizetett támogatásokkal van összefüggésben. A kenőpénzek összege csaknem egymillió euróra rúg.

A megbízott nyomozó indítványozni fogja a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek