A sörösdobozok a magyaroktól, a gólok a szlovákoktól repkedtek

Egy magyar ultrákból álló kisebb csoport sörös dobozokkal megdobált pár szlovák sálas drukkert még a meccs előtt. A helyszínen lévő rohamrendőrök azonnal ott teremtek, az ultrákat pedig a többi magyarhoz kísérték. Az ultrák szerint a szlovákok provokálták őket.

A magyar labdarúgó-válogatott végül 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A hazaiak mind a két félidőben a hajrában találtak be: a 42. percben Ondrej Duda révén szereztek vezetést, a végeredményt pedig Albert Rusnák állította be a 85. percben.

A magyarok, akik Szoboszlai Dominik személyében újoncot is avattak, ötödször találkoztak a szlovákokkal, két döntetlen mellett harmadszor maradtak alul.

A magyar szurkolók volt, hogy Romániát és Szlovákiát szidalmazták kórusban. A magyar szektor melletti részen pedig, ahol szintén sok vendégdrukker foglalt helyet, kisebb összetűzés alakult ki, de a biztonságiak hamar szétválasztották a feleket.

“Gratulálok a szlovákoknak, mert ma jobban játszottak nálunk. Az első félidőben taktikailag sikerült meglepni őket, alig volt lehetőségük, de miután vezetést szereztek, már a saját arcukat tudták mutatni. A második félidőben megvoltak a helyzeteink az egyenlítéshez, de a hazai kapus kiváló formában védett.” – értékelt Rossi, a magyarok olasz szakvezetője.

Forrás: MTI

Kép: MTI, Huszti István, index.hu


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek