A szellemi hormonkezelés ellenére sem tudjuk megváltoztatni biológiai nemünket

Avatar

Az LMBT-közösség, vagyis a leszbikus, a meleg, a biszexuális és a transznemű közösség szerint egy kisgyereknek semmi baja nem lesz, ha olyan mesét olvasnak neki, amelyben a királyfi elveszi a másik királyfit, vagy esetleg egy őzike, aki kislány, az éppen kisfiú szeretne lenni.

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy fogalmazott, a mesék erős hatással vannak a személyiség formálásra, főleg a 3–6 éves gyerekeknél, de még a kisiskolásoknál is, sőt, felnőtteknél is.

Hozzátette, ebben konszenzus van, ezért kell meggondolni, hogy milyen tartalmuk van a meséknek. A gyerekek szeretnek sokszor meghallgatni egy mesét, ezért nem igaz az az érv, hogy „jaj, hát csak egyszer hallja a mesét” – mondta.

Úgy véli, Bagdy Emőke szakpszichológus megtámadásának ideológiai háttere van, az őt megtámadók nagy része nem is pszichológus. Ráadásul az állásfoglalás egyetlen szakmai érvet sem tett a Bagdy Emőke által felsorolt tudományos tények mellé.

Kijelentette, a nemi identitás nem genetikai, hanem biológiai eredetű, így jövünk a világra. Hogy azzal később azonosulunk-e, az már pszichológiai, szociológiai és számos másik körülmény, így például a nevelés, azon belül a történetmesélés kérdése, hogy mivel azonosul egy gyerek.

A biológiai nemünket nem tudjuk megváltoztatni, hiába a műtét, számos dolog beleszól a működésbe, tehát mindenképpen zsákutca lesz ez a folyamat, ezt a szakmai véleményt képviselte Bagdy Emőke – mutatott rá Uzsalyné Pécsi Rita.

A neveléskutató elmondta azt is, hogy az ENSZ nem egy neveléstudományi egyesület, és teljesen figyelmen kívül hagyja a kutató szakmai véleményét. „Toleráns embereket nem ezen az úton nevelünk, ez egy neveléstudományi kérdés. Gyakorlatilag ami zajlik, az egy szellemi hormonkezelés” – zárta.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek