A szlovák állam 333 euró segélyt fizet a rászoruló családoknak minden gyermek után

A koalíció képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon mutatták be a saját családtámogatási javaslatukat. Eduard Heger (OĽANO) kormányfő elmondta: a rászoruló családok 333 eurós segélyt fognak kapni minden gyermek után.

A kormányfő kiemelte, hogy az állam azokon akar segíteni, akiknek a legnagyobb szükségük van erre. A Sme rodina mozgalom a nemrég véget ért koalíciós válság idején is indítványozta a többgyermekes családoknak szánt egyszeri támogatás bevezetését. Az ellenzék hasonló indítványa értelmében minden gyermek után 300 eurós segély járna. Boris Kollár ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ha ez utóbbit fogadták volna el, neki több mint 3000 euró járna, amire nincs szüksége, mert magas a fizetése és vállalkozik is. „Ezért úgy alakítottuk a támogatási rendszert, hogy a leginkább érintettek, a legszegényebbek, a leginkább rászorulók jussanak segélyhez” – magyarázta a házelnök.

Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter elmondása szerint nyárig 45 693 gyermek után fogják kifizetni a 333 eurós juttatást. A támogatottak az anyagi szükséghelyzetben lévő családok lesznek. A gyors intézkedéshez elegendő lesz egy kormányrendeletet elfogadni. Szeptemberben vagy októberben gyermekek további két csoportja részesülhet támogatásban – összesen 350 923 főről van szó -, ehhez azonban már törvényt kell módosítani.

A parlamenten kívüli Hlas párt szerint a koalíció a saját megoldási javaslatával kigúnyolta a szlovák családokat. „Míg a Hlas indítványa minden gyermek támogatásáról szólt volna, a segítség viszont így egymillió helyett csak mintegy 45 000 gyermekhez jut el” – olvasható a párt állásfoglalásában.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek