A szlovák Állami Erdővállalat felmondja az összes faanyagra vonatkozó adásvételi szerződéseket

Az Állami Erdővállalat (Lesy SR) úgy határozott, hogy felmondja a faanyagra vonatkozó adásvételi keret megállapodásait. Ez összességében 119 szerződésre, körülbelül 3 millió köbméter (m3) fa megvételére vonatkoztak. Pavel Machava, a Lesy SR szóvivője tájékoztatott erről.

“A fő ok a szerződéskötés átláthatóságával kapcsolatos komoly kétségek. A társaságnak a feltételei is hiányoznak a teljes teljesítésükhöz” – mondta Matej Vigoda, az erdővállalat vezérigazgatója.

Az Állami Erdővállalat a vételi keretszerződéseket a szerződésben megfogalmazott rendelkezések szerint mondja fel.  A szerződések a felmondási határidő lejárta után megszűnnek.

A felmondási időszak időtartama, az adott keretszerződéstől függ.  Általában 6 vagy 12 hónapról van szó.

Machava hozzátette, hogy a legtöbb szerződés felmondását követően az Állami Erdővállalat transzparens módszert vezet be az új szerződések megkötésére. Teljes mértékben figyelembe veszik a vállalat lehetőségeit, meghatározza az adásvételi szerződések megkötésének módját, miközben szeretnék fenntartani a szlovákiai fafeldolgozó-ipar támogatását.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek