A szlovák kulturális tárca csökkentené a nemzetiségi műsoridő arányát a közmédiában

Alább változtatás nélkül olvasható a Szövetség levele a csökkentést illetően.

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Immár a Szövetségből köszöntjük Önöket, miután a Magyar Közösség Pártja, a Híd és az Összefogás a 2021. október 2-i somorjai kongresszuson megalakították a Szövetség – Magyarok, Nemzetiségek, Régiók nevű egységes magyar pártot.

Sajtótájékoztatót tartottunk az idegenforgalmi ágazattal kapcsolatban. Ebben a szektorban óriási a bizonytalanság, emberek veszítik el a munkájukat. Javasoltuk az áfa 5%-ra való csökkentését, utazási utalványok bevezetését is annak érdekében, hogy a vendéglátóiparban dolgozók versenyképesek maradjanak a környező országokhoz képest. (a videófelvétel itt nézhető vissza)

Kardinális kérdés, hogy tartalmaink elérjék azokat, akiket meg kívánunk szólítani, így újonnan induló Facebook-oldalaink gyors felduzzasztásában kérnénk segítséget. Tisztelettel kérjük az alábbi két oldal kedvelésére, illetve ismerősöknek történő ajánlásra is.

Magyar nyelvű oldalunk: www.facebook.com/szovetsegpart
szlovák nyelvű oldalunk: www.facebook.com/stranaaliancia

Petíció indítása – A kulturális minisztérium csökkenteni akarja a törvény által előírt nemzetiségi műsoridő arányát a közmédiában. A Szövetség petíciót indított, hogy kifogásainkat és észrevételeinket a törvényalkotási folyamat során érvényesíthessük. Ehhez ma éjfélig 500 aláírásra lesz szükségünk!

KÖSZÖNJÜK!
Baráti üdvözlettel:

Forró Krisztián,
a Szövetség elnöke
és
Berényi József
a Szövetség MKP Platform elnöke

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek