A szlovák miniszterelnök Kárpátalját „ígérte oda” Oroszországnak a vakcináért cserébe

Igor Matovic, Szlovákia miniszterelnöke viccelődve azt mondta, hogy az orosz oltóanyagért cserébe Kárpátalját ígérte Oroszországnak.

Újságírói kérdésre, miszerint Matovic mit ígért Oroszországnak a Sputnik V oltóanyagért cserébe, azt válaszolta: “Ukrajnai Kárpátalját” – közölte az RBC.ua.

Azonban azonnal hozzátette, hogy ez csak vicc Ezt követően Matovic arra panaszkodott, hogy Szlovákiában kialakult egy vélemény, miszerint az oroszokkal kötött megállapodások automatikusan hazaárulást jelentenek.

Szerinte nem ígért semmit Oroszországnak, és “az oroszok nem akartak tőle semmit”.

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter rögtön reagált Igor Matovic szlovák miniszterelnök Kárpátaljáról szóló nyilatkozatára. Szerinte az ilyen kijelentések rontják az országok közötti baráti kapcsolatot. Kuleba bírálta a szlovák miniszterelnököt, aki viccelődött, miszerint Ukrajna-Ukrán Kárpátalját ígérte a koronavírus elleni oltásért.

Inkább cserélje el Szlovákia néhány régióját, mondta az ukrán külügyminiszter. Az ilyen helytelen nyilatkozatokkal a szlovák miniszterelnök elrontja Ukrajna és Szlovákia közötti nagyon barátságos és őszinte kapcsolatokat – mondta Kuleba.

Forrás: karpatinfo.net

 

Külhon | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek