A szlovák pénzügyminisztérium csökkentené a fuvarozók adóterheit

A logisztikai szektort is megtámogatná a szlovák állam. Az útdíj-kedvezmény átmeneti emelése helyett átfogóbb intézkedésre számíthatnak a fuvarozók.

Várhatóan csökkenni fog az útadó mértéke is. A közlekedési minisztérium levette a kormány következő ülésének napirendjéről saját javaslatát, és helyette a pénzügyminisztérium dolgozhatja ki a fuvarozók segítését célzó kedvezmény-törvény kidolgozását.

Az eredeti javaslat szerint a 12 tonnánál kisebb tehergépkocsik az útdíj nagyságából 5000 kilométerenként 7 százalékos kedvezményt kapnának, a 12 tonnánál nagyobbak 5 százalékosat. Bizonyos kilométermennyiség elérése esetén a kedvezmény nagysága növekedne, így például a 12 tonnánál kisebb tehergépkocsi 50 ezer kilométer után 13 százaléknyi kedvezményt írhatott volna le. Az emeltszintű kedvezményeket az egész második félévben igényelni lehetett volna.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a pénzügyminisztérium teljesen új koncepciót, vagy az eredeti javaslat kiegészítését valósítja-e meg.

Forrás: KÖRKÉP.SK, Teraz.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek