A szlovák hatóság kiadta a magyar útlevelű ukrán terroristát

A szlovák hatóságok kiadták Ukrajnának az elfogott Vladimir G-t. A férfit, akinek Kassán van az állandó lakhelye, a szlovák rendőrség vette őrizetbe az Interpol Kijev kérése alapján. Vladimir G. június 18. óta volt előzetes letartóztatásban, kiadatását Ukrajna július 20-án kérvényezte. 

„A magyar állampolgársággal is rendelkező ukrán férfi egy másik néven élt két évig Kelet-Szlovákiában. Az igazságügyi miniszter 2018 novemberének elején döntött úgy, hogy kiadja a férfit Ukrajnának.” – árulta el a rendőrség.

A férfit szándékos testi sértés, halálos fenyegetés, illegális fogva tartás, túszejtés, gengszeterizmus, terrorizmus, hivatalos személy elleni támadás és más bűncselekmények gyanúja miatt körözik. Az eddig feltárt információk szerint Vladimir G. 2014-ben és 2015-ben több társával együtt működtetett egy bűnbandát, amely különösen súlyos bűncselekmények sorozatát követte el Ukrajna területén. A férfit legfeljebb 15 évre ítélhetik. Vladimir G. letartóztatása után tagadta a vádakat, és azt állította magáról, hogy újságíró.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek