A szomszéd és házvezetőnő csapolta meg az elhunyt bankszámláját

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy negyvennyolc éves férfi és egy negyvenkilenc éves nő ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt.

A vádirati tényállás szerint a miskolci lakos sértett férfi házszomszédja 2016 augusztusában, hajnalban, ismeretlen módon belépett a sértett internetbank szolgáltatásába és 3 000 000 Ft-ot átutalt a saját bankszámlájára. Ezt az összeget aznap a délelőtti órákban, valamint egy szeptemberi napon – két részletben – a számlájáról felvette és saját céljaira használta.

A sértett 2016 októberében megbetegedett és kórházba került, ezért a már 2014 augusztusától házvezetőnőként foglalkoztatott másik vádlottra rábízta a bankkártyáját azért, hogy a számára szükséges dolgokat azzal a részére megvásárolja.

A sértett azonban a kórházban napokon belül elhalálozott, és a nő ennek tudatában a nála maradt bankkártyát felhasználta, 2018. októberben három alkalommal összesen 735 000 Ft-ot vett fel a sértett bankszámlájáról, melyet megélhetésére költött.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést és a jogtalanul megszerzett pénzösszegekkel megegyező vagyonelkobzást indítványozott.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek