A tanulók tizede kért védőoltást a Balassagyarmati Tankerületben

Az elmúlt napok adatok szerint három koronavírusos beteget ápoltak a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézetben, míg a gyanús tüneteket mutató páciensek száma egy ideje 4-5 fő körül alakulszámolt be Csach Gábor polgármester Balassagyarmat Önkormányzatának közösségi oldalán.

125. veszélyhelyzeti közleményében azt írta, hogy a helyi kórház covid-osztályán fekvő betegek száma két hete lassú növekedésnek indult, azonban az adatok továbbra sem kiugróak. Eközben folyamatosan zajlik a járvány megfékezése érdekében az oltás a kórházban, ahol a hetente átlagosan mintegy 500 főt oltanak be. Közel felük már a harmadik vakcinát kapja – ismertette Csach Gábor.

Az iskolaorvosok egy része szintén a kórházban oltja be a 12 és 18 év közötti diákokat. A tankerület tájékoztatása szerint a tanulók mintegy tizede kérte az oltást, az általános iskolások ugyancsak tizedét pedig már korábban beoltották – derül ki a közleményből.

Balassagyarmat polgármestere hozzátette: a környék járványügyi és átoltottsági adatai alapján helyesnek tartja, hogy jelenléti oktatással indult el az új tanév és bízik abban, hogy szükség esetén csoportok vagy osztályok karanténba helyezésével kezelhető lesz a helyzet. 

kiemelt fotó: illusztráció/ MTI-Komka Péter


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek