A tárgyalást akarta elbliccelni a rémhírterjesztő, de melléfogott

Rémhírterjesztés miatt indított vizsgálatot a rendőrség egy nagyszombati járásbeli férfi (23) ellen, aki úgy akarta elkerülni ügyének főtárgyalását, hogy bejelentette, bomba fog robbanni a bíróság épületében. 

Egy nappal korábban telefonált. „A csalással vádolt férfi április 10-én hívta a 112-es telefonszámot azzal, hogy bomba van a járásbíróság épületében. Mivel nem mondta meg, melyikben, a rendőrség az ország összes járásbíróságának épületét evakuálta, tűzszerészekkel és bombakereső kutyákkal vizsgálta át. Bombát sehol sem találtak.” – tájékoztatott szerdán Mária Linkešová nagyszombati rendőrségi szóvivő.

A rendőrség egy 23 éves férfit gyanúsított meg a rémhírterjesztéssel, a gyanúsított beismerte tettét. „Az ügy pikantériája, hogy a férfi ügyének tárgyalása egy nappal későbbre, április 11-re volt kitűzve, a tárgyalás meg is valósult.”– tette hozzá a szóvivő.

Azt még nem lehet pontosan tudni, mekkora összegű a kár, amit a férfi okozott. Mivel az ország összes járásbíróságát át kellett vizsgálni, valószínűleg tetemes kárt okozott, amiért 3-tól 8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek