A tatárok elnökével parolázott Danko a pozsonyi várban

Andrej Danko (SNS), a szlovák parlament elnöke szerdán Rusztam Minnyihanovval, Tatárföld elnökével találkozott a pozsonyi várban.

„Nincs arra idő, hogy mesterségesen generáljunk problémákat ott, ahol nincsenek. Szlovákia számára elengedhetetlenül fontos az Oroszországi Föderációval való együttműködés.” – mondta Danko, aki pozitívan értékelte a jelenlegi szlovák-orosz kapcsolatokat. Kifogásolta ugyanakkor, hogy az államfők közötti kapcsolat nem a legjobb.

Danko és Minnyihanov szerint az országaik közötti együttműködést érdemes lenne több területre is kiterjeszteni, és szorosabbra fűzni. Mindketten hangsúlyozták a Slovnaft és a Tatneft olajtársaságok közötti együttműködési szerződés aláírásának jelentőségét. Danko elismételte, hogy szlovák konzulátust akar nyitni Tatárföldön.

A tatár elnök az oktatás területén is erősítené a két ország közötti együttműködést, példaként a cserediák programot említette. Danko köszöntet mondott Minnyihanovnak az inspirációért. Egyben kiemelte: a tatár példa bizonyítja, hogy az idegenforgalmi minisztérium jó ötlet volt. A tatár elnök megerősítette, hogy mióta Tatárföldön hasonló intézmény létesült, jelentősen fellendült az idegenforgalom.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek