A téli szünetben is lesz ingyenes étkezés

A közelgő téli szünetben – ahogyan az összes iskolai szünetben – is biztosítja a kormány a rászoruló diákok ingyenes étkeztetéséhez szükséges pénzügyi forrásokat.

A szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha igénybe szeretnék venni az ingyenes gyermekétkeztetést  a téli szünet alatt. A szülő kérésére tehát a szünidő alatt is biztosított a napi egyszeri meleg étel. Az étkezés megszervezése az önkormányzatok feladata, a költségek jelentős részét azonban a kormány fizeti.

2010 óta a kormány több mint háromszorosára – 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra – emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást. Ennek köszönhetően ma több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. A kormány négy éve vezette be a szünidei gyermekétkeztetést, amelyhez szintén minden szükséges pénzügyi támogatást biztosít. A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget biztosít.

Forrás: EMMI


Hasonló cikkek