A Tisztességes Szlovákiáért turnén biztatja szavazásra az embereket

A kezdeményezés motiválni akarja az embereket, hogy vegyenek részt a márciusi elnökválasztáson és felelősségteljesen szavazzanak. A kéthetes „országjáró turné” keretében 40 várost látogatnak meg, ebből 12 helyen beszélgetéseket is szerveznek.

A kezdeményezés képviselői az elnökválasztás első fordulója előtt nem kívánnak konkrét elnökjelöltet támogatni, csupán a választás fontosságáról akarnak beszélni az emberekkel.

Mobilizálni akarják az embereket, akiknek az elnökválasztásról szóló újságokat, könyveket, illetve kérdőíveket is visznek. „Kötelességünknek tekintjük, hogy beszéljünk az emberekkel arról, miért fontos, hogy Európa-párti, demokratikus értékeket képviselő elnököt válasszunk, aki elutasítja az összeesküvés-elméleteket, a gyűlöletkeltést és nem híve a neofasizmusnak.” – mondta Šeliga.

A kezdeményezés leszögezte, hogy mindez nem egy konkrét jelölt melletti kampányrendezvény. „Aszerint is választottuk ki a helyszíneket, hogy hol szokott alacsony lenni a részvétel, és hol élveznek támogatást a fasiszta pártok.” – pontosított Eva Lavríková aktivista. Az országjárás költségeit a kezdeményezés transzparens számlájáról fedezik. A szlovákiai lakosoktól kapott pénzadományok 2018 márciusától mostanáig 190 000 eurót tesznek ki.

Az elnökválasztás első fordulójára március 16-án kerül sor, a második kör március 30-án esedékes.

Forrás: tasr, ujszo.com

Fotó: Illusztrációs felvétel – TASR/AP-felvétele


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek