A tiszti főorvos engedélyezte az érettségiket és felvételiket Szlovákiában, Gröhling rendhagyó vizsgákról beszél

A miniszter szerint ilyen érettségiket, mint amelyekre idén sor kerül, Szlovákia még nem látott.

Ján Mikas tisztifőorvos közegészségügyi rendeletben engedélyezte az érettségi vizsgák és a középiskolai felvételik lebonyolítását, de szigorú higiéniai feltételek mellett – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.   „Korlátozni kell a személyes érintkezést, beleértve a kézfogást, és a diákoknak ellenőrizni fogják a lázát”A miniszter kiemelte a maszk kötelező viselését, a fertőtlenítést és a kétméteres személyközi távolság betartását.

A közegészségügyi hivatal rendelkezése értelmében sort lehet keríteni az érettségi vizsgákra, az államvizsgákra, a záróvizsgákra és a kétéves szakosítók (felépítményik) záróvizsgáira is.

Az idei érettségi és záróvizsgák meglehetősen szokatlan módon zajlanak majd le.  „A diákok nem fognak akkora számban az iskolákban tartózkodni, és megszokottnál jóval nagyobb időkeretben zajlanak majd a vizsgák. Különböző formájú és típusú érettségikről gondolkodunk. Szlovákia olyan érettségik előtt áll, amilyennel még nem találkoztunk.” – mondta Gröhling.

Példaként megemlítette, hogy egy pozsonyi középiskolában videókonferenciás online felvételiket tartottak. Időpontokról és a vizsgák formájáról a minisztérium valószínűleg csak a jövő héten tud majd konkrétumokkal szolgálni, néhány napra szükség van a részletek kidolgozására.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép forrása: dobrenoviny.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek