A turizmusban bízik Dunafalva

A turizmus fellendítésében, a mezőgazdasági mintaprogram folytatásában és az utak további fejlesztésében bízik Arató Béla, Dunafalva polgármestere, aki az elmúlt év sikeres pályázatairól és a jövőbeni terveikről számolt be.

Tavaly két fontos pályázatot adtak be a Magyar Falu Program kiírására Dunafalván, összesen 44 millió forintot sikerült megnyerniük eszközbeszerzésre és utak felújítására. A munkálatok tavasszal kezdődnek. Mint azt a polgármester elmondta, jelenleg fával segítik a rászorulókat a fűtési szezonban. A rászorulókat ezenfelül éves szinten, nyolc hónapra, havi hétezer forinttal támogatják a fűtésben.
Tavaly már elindultak a mezőgazdasági mintaprogrammal, ami akkor még új volt. A program keretében nagyon jó minőségű fűszerpaprikát állítottak elő. Ezt idén ki szeretnék bővíteni: krumplit, tököt, hagymát terveznek termeszteni, hogy teljes egészében ellássák a konyhát a saját terményekkel. A spóroláson és energiatakarékosságon felül ez munkalehetőséget is teremtene az itt élőknek.
A település egy 20-25 férőhelyes szálláshely kiépítésére is pályázik, erre már beadták az igényt. Ezenfelül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatban szerepel négy kilométer hosszú járdaszakasz megépítése, a napelemes rendszer kiépítése az önkormányzati épületekre, beleértve az önkormányzat épületét, a népházat, az iskolát, az óvodát és a könyv­tárat is.
Juhász Márta
Forrás: baon.hu

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek