A V4-es együttműködés a Századvég nyári egyetemének témája 

A visegrádi négyek (V4) együttműködése a témája a Századvég Alapítvány hétfőn kezdődő nyári egyetemének, a résztvevők a V4 gazdasági szerepéről, a migrációról és Európa jövőjéről hallhatnak előadásokat, valamint arról, hogyan tud a jövőben jobban együttműködni Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia

– közölte az alapítvány elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Barthel-Rúzsa Zsolt azt mondta, a nyári egyetemet V4-es partnereikkel, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával szervezték meg. A programra húsz olyan egyetemistát választottak ki, aki főleg társadalom- és politikatudományi érdeklődésű, és nyitott arra, hogy ezekről a témákról tartson és hallgasson előadásokat.

A nyári egyetem hálózatépítési munka is az alapítvány számára – hangoztatta, hozzátéve, hogy az először öt éve rendezett nyári egyetemük résztvevői közül van olyan, aki helyettes államtitkárként segíti a lengyel kormány munkáját.

A nyitónapon többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kovács Zoltán kormányszóvivő, valamint a lengyel Jagelló Klub kutatási igazgatója és a szlovák Anton Tunega Alapítvány igazgatója tart előadást – tudatta a Századvég Alapítvány elnöke.

fotó: youtube


Hasonló cikkek