A V4 kormányfői szolidaritást vállalnak Csehországgal

A visegrádi négyek kormányfői elfogadtak egy közös nyilatkozatot, melyben szolidaritásukat fejezték ki a Cseh Köztársasággal. Ezzel azokra az információkra reagáltak, miszerint az orosz katonai hírszerzésnek köze volt a 2014-es vrběticei lőszerraktár-robbanásokhoz. 

Az esetet a V4 kormányfői Oroszország “újabb agresszív lépéseként” ítélik el, és azt a nemzetközi jog megsértésének tekintik Európa területén. Hozzáteszik: az ilyen tevékenység nem oszthatja meg Európát. A V4 ezért kész a többi uniós tagállammal együtt olyan intézkedéseket elfogadni, amelyek erősítik az egész Európai Unió ellenálló képességét.

A V4 kormányfőinek hétfői találkozójára videokonferencia formájában került sor. A találkozót az elnöklő ország, Lengyelország kormányfője, Mateusz Morawiecki hívta össze, reagálva a múlt heti eseményekre, a vrběticei robbantásokkal kapcsolatos vizsgálati eredményekre és a cseh-orosz “diplomáciai háborúra”.

A V4 miniszterelnöki találkozójának fő célja a régió külpolitikájának összehangolása volt.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek