A vadászat aranykora Magyarországon

Június 14-én nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megújuló vadászati témájú kiállítása.

A vadászat aranykora Magyarországon című tárlat három teremben, három tematika mentén mutatja be az érdeklőknek a magyarországi vadászat legkiemelkedőbb és eredményekben leggazdagabb időszakát.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum alapítása óta (1896) foglalkozik a hazai vadászati kultúra és vadgazdálkodás bemutatásával, népszerűsítésével és kutatásával. Az intézményben, a Vajdahunyadvár gótikus termeiben nyílt meg az ország első állandó vadászati kiállítása a millenniumi ünnepségeket követően, amely egyedülállóan gazdag gyűjteményi anyagával azóta is várja az érdeklődőket. Jelen kiállítás célja, hogy a több mint száz évre visszatekintő hagyományokat folytatva megismertesse a hazai és külföldi látogatókkal magyar vadászat múltját és tradícióit, valamint a Kárpát-medence vadfaunáját. Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarország – a 19. századtól, majd a világháborúk okozta hatalmas károkat követő sikeres vad- és erdőgazdálkodásnak köszönhetően a 20. század második felétől ismét – vadászati nagyhatalom.

Az ünnepélyes megnyitóra június 14-én 10 órakor kerül sor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás megtekinthető június 15-től a múzeum nyitvatartási idejében.

(OTS)


Hasonló cikkek