A vakító napfény miatt hajtott át a zárt sorompón, majdnem letarolta a tehervonat

Putnokon, 2022. január 29-én 9 óra után közlekedett autójával egy 53 éves asszony. A sofőr az Állomás utcai vasúti átjárónál elmondása szerint a vakító napfény miatt nem vette észre a sorompó zárt állapotát, tilos jelzését és autójával a sínekre hajtott. A hölgy azonban észlelte a közelgő tehervonatot és autójával a szemközti zárt sorompó rudat is megrongálva lehajtott a pályatestről.

A baleset során személyi sérülés nem történt. A megrongálódott biztonsági berendezések helyreállításáról a vasúttársaság szakemberei gondoskodtak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az eset kapcsán vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésnek gyanúja miatt rendelt el nyomozást, és vizsgálja a baleset körülményeit.

“Sokszor hangsúlyoztuk már a látás és a láthatóság fontosságát a közlekedés során. Ebben az esetben mindössze a szerencsén múlt, hogy a baleset nem követelt súlyos sérülést, vagy emberéletet. A téli időjárás során a napsütés okozta közlekedési nehézségek miatt jól alkalmazható a napszemüveg és a gépjárműben elhelyezett napellenző is.” – emlékeztetett a rendőrség

police.hu


Hasonló cikkek