A vállalkozók érdekében függeszti fel elődei rendeleteit az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij 161 a korábbi elnökök által hozott rendeletet törölt el, ugyanis azok megkeserítették a vállalkozók életét – közölte Facebook-oldalán Julija Mendel elnöki szóvivő.

A magyarázat szerint, az államfő számára prioritást élvez a bürokrácia csökkentése és a kedvező feltételek megteremtése az üzleti életben, ezért döntött a 161 rendelet felfüggesztéséről. A közleményben Julija Mendel kiemeli, hogy Zelenszkij többek között eltörölte azt a bírságról szóló rendeletet, amellyel azokat sújtották, akik nem rendeltetésszerűen használták a kasszagépet. De a közjegyzők minimális tarifájáról szóló határozatot is felfüggesztette Zelenszkij, ami azt jelenti, hogy a jövőben ingatlan adásvételénél kevesebbet is lehet lesz fizetni, mint a vételár 1 százaléka.

A közjegyzői szolgáltatások piaca erősen konkurál egymással, az ilyen megkötések miatt a szürke piacon zajlottak a tranzakciók, asztal alatt vándorolt a pénz. Abban bíznak, hogy ezzel jelentősen lecsökken az átírás költsége – közölte a szóvivő.

Forrás: KH/Unian

 


Hasonló cikkek