A vártnál sokkal jobban nőtt az ipari termelés Németországban

Októberben már hatodik hónapja nőtt az ipari termelés Németországban, méghozzá a vártnál lényegeseb nagyobb ütemben. A német statisztikai hivatal (Destatis) honlapjára hétfőn felkerült adatok szerint a szezonális, naptárhatással kiigazított adatok alapján októberben 3,2 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők a szeptemberivel megegyező, 1,6 százalékos növekedést vártak.

A tavaly októberitől  3 százalékkal elmaradt  a naptárhatással kiigazított ipari termelés októberben, míg szeptemberben még 6,7 százalékos csökkenést mértek.

Az energiatermelést és az építőipart nem számítva szeptemberhez képest 3,3 százalékkal nőtt a termelés. A félkész termékek előállítása 4 százalékkal nőtt, a fogyasztási cikkek termelése ugyanakkor 2,4 százalékkal csökkent. Az energiatermelés 4 százalékkal, az építőipari termelés pedig 1,6 százalékkal nőtt októberben.

A német feldolgozóipar legnagyobb ága, az autógyártás termelése 9,9 százalékkal emelkedett szeptemberhez képest, amikor 10 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Októberben a német ipari termelés 4,9 százalékkal volt kisebb a februárinál, ami a koronavírus-járvány első hulláma miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket megelőző utolsó hónap volt.


Hasonló cikkek