A világon elsőként kötelezte LMBTQ-történelem oktatására az iskolákat Skócia

A világon elsőként illesztette az iskolai tantervekbe az LMBTQ-történelmet Skócia.

A tanároknak általános tréninget fognak tartani arról, hogyan kell befogadóan bemutatni az LMBTQ hátterét, és milyen források segítségével. A skót oktatási rendszer egy weboldalt is létrehozott annak érdekében, hogy a témában információkkal tudják ellátni a fiatalokat.

Az új tanórákon a diákok meg fogják tanulni milyen nemi identitások tartoznak a szivárványos közösségbe, milyen problémákkal kell szembenézniük, illetve, hogy mi a háttértörténetük, történelmük. Eközben az egyenlőséget akarják kihangsúlyozni, csökkenteni akarják a “bullying” jelenséget és a legjobb iskolai élményt akarják nyújtani azoknak, akik már kiskoruk óta az LMBTQ-hoz tartoznak.

A szülők, a tanárok, a gyerekek és a melegpárti egyesületek mind segítettek a honlap és az internetes oktatóprogram kifejlesztésében. Az ország gyermekügyi minisztere -Clare Houghey- azt mondta, hogy büszke arra, hogy Skócia világvezető lehet az LMBTQ oktatás bevezetése terén.

“Ezzel segíthetünk a fiatalembereknek, hogy teljes mértékben kiaknázzák a lehetőségeiket és egy diverz, befogadó társadalomban tudjanak fejlődni” – tette hozzá a miniszter. Skóciában 1980-ban legalizálták a homoszexuális kapcsolatokat, 13 évvel Anglia és Wales után.

 

Forrás: hitradio.hu

 

 

HírMix | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 

 


Hasonló cikkek