A Za ľudí megmaradt képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába

Michal Šipoš, az OĽANO képviselői klubjának elnöke szerint ha van kedvük, a Za ľudí megmaradt képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába. A SaS frakciójába hatan léptek át.

A Za ľudíból hatan átültek az SaS frakciójába, a pártnak csak 4 parlamenti képviselője maradt: Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská. A házszabály szerint minimum 8 taggal működhet egy parlamenti frakció.

„Ha van kedvük, a Za ľudí képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába, minden tisztességes, demokratikusan gondolkodó ember szívesen látunk” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Šipoš. Hozzátette, nyilván időre van szükségük, hogy elrendezzék a fejükben a dolgokat.

Šipoš emlékeztetett, hogy ha egy frakció létszáma 8 fő alá csökken, automatikusan megszűnik. Ezzel arra reagált, hogy Boris Kollár házelnök (Sme rodina) szerdán (szeptember 8.) kijelentette, áttanulmányozza, milyen lehetőségek vannak a Za ľudí frakciójának további működésére.

Richard Sulík, az SaS elnöke a Mária Kolíkát támogató 6 képviselő átlépése után kijelentette, pártja fenn akarja tartani a jelenlegi kormánykoalíciót, az egyetlen feltétele, hogy Kolíková igazságügyi miniszter maradjon.

Válaszul Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke kijelentette, hogy a kilépők elárulták a párt érdekeit és tagságát.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek